fbpx

Pitate se zašto je baršun osvojio svijet interijera u zadnjih par godina? Odlučili bi se na kupovinu ali niste sigurni kako bi održavali komad namještaja presvučen u baršun materijal? U ovom blogu dati ćemo Vam odgovore na pitanje ”Zašto baš baršun?”

kako održavati baršun materijal
Modularna sofa Santos u baršun materijalu

Baršun je vrsta tkanine, meka i ugodna na dodir. Odjeća od baršuna, u prošlosti se smatrala luksuzom. Upravo to zahvaljujući ovom materijalu postižemo u interijeru. To je tkanina koja je povezana sa elegancijom i profinjenošću.

Ovaj raskošni materijal zasigurno će učiniti Vaš dom neodoljivim. Možete ga koristiti na stolicama, fotelji, sjedećoj garnituri, krevetu… na Vama je da odlučite želite li ga u većoj količini ili samo na jednom komadu namještaja.

baršun materijal u interijeru
Baršun roza boje nepogrešivi je izbor

Na našem web shop-u www.fourwalls.hr možete pronaći veliki izbor namještaja u baršunu. Često nas pitate kako se održava ovaj materijal, stoga ćemo u nastavku pokušati dati što više informacija.

Koji komad namještaja odabrati u baršunu?

Baršun možete unijeti u svaku prostoriju Vašeg doma, bez straha da će ga biti previše. Baršun lijepo pristaje uz tople boje drva ali isto tako odlično pristaje uz mramor te razne boje metala. Drvo čini dodatno toplim i rafiniranim, a hladne metale i mramor čini toplima i neodoljivima. Baršun djeluje skladno sa raznim materijalima te dodatno naglašava njihovu ljepotu.

Možete ga koristiti u dnevnom boravku na sofi i foteljama, u blagovaonici na stolicama i barskim stolicama, u predsoblju na tabureima, u spavaćoj sobi na krevetu, te u uredu na uredskoj stolici.

fotelja velvet zelena
https://fourwalls.hr/product/fotelja-mila-zelena/

Koje su najmodernije boje baršuna?

Neutralne boje su uvijek pun pogodak i izbor sa kojim ne možete pogriješiti, međutim, ukoliko želite u Vaš interijer unijeti poseban karakter, budite hrabri i unesite malo boje.

Boje baršuna koje su najmodernije u ovom trenutku su kraljevsko plava, roza, boja kurkume, žuta i smaragdno zelena.

stolice velvet materijal
Baršun žute boje unosi posebnu vedrinu u Vaš interijer

Na što treba paziti?

Pronađite poziciju koja nije izložena direktnom sunčevom svjetlošću. Ukoliko nemate izbora, osigurajte dobru zaštitu na prozoru (guste zavjese, rolete i slično) kojima ćete moći zaštiti Vaš namještaj u satima kada zrake sunca idu direktno na Vaš baršunasti komad namještaja. Postoji opasnost da bi nakon nekog vremena izlaganja suncu tkanina mogla izblijediti.

kako odabrati boju pliša
Za one hrabre koji vole eksperimentirati

Kako se održava?

Baršun na našem namještaju već je tvornički impregniran. Za tjedno održavanje možete koristiti velur četku Puratex® ili sofu obrisati suhom krpom. 

Kompletan set za održavanje možete kupiti putem stranice Bazar: https://bazzar.hr/p/AXAGV49-puratex-za-mikrotkaninu.

Kako se ponašati sa mrljama?

Najefikasnije ćete ukloniti mrlju ako odmah reagirate. Odmah nakon trenutka nezgode, uzmite suhu, čistu krpu koja ima veliku moć upijanja i tapkajte po mjestu na kojem je mrlja. Tako će se višak tekućine upiti u krpu a mrlja se neće dalje širiti. Mrlje možete probati očistiti vlažnom krpom ili parnim čistačem, u većini slučajeva pomaže.

Ukoliko niste uspjeli odmah reagirati i očistiti mrlju, ovu tkaninu možete očistiti sintetičkim sredstvom za čišćenje Puratex®. Nakon temeljitog čišćenja, pametno je tkaninu impregnirati Puratex® impregnacijom iz razloga što sredstvo za čišćenje može ukloniti impregnaciju koja je tvornički postavljena.

Naš savjet je da uvijek isprobate ovo sredstvo na nekom skrivenom mjestu i pričekajte da se tkanina osuši, tek tada ćete vidjeti kako reagira.

Sredstvo za čišćenje: https://bazzar.hr/p/AX9NA5R-puratex-strong-cleaner-250-ml

Set za njegu: https://bazzar.hr/p/5Q3JK2Q-puratex-set-za-njegu-tkanina

kako čistiti mrlje sa pliša
https://fourwalls.hr/product/sofa-huxley-khaki/
sofa
https://fourwalls.hr/product/sofa-huxley-crna/

Možda Vam sve ovo zvuči komplicirano ali stvarno nije, mi smo išli u detalje kako bi vam što bolje pojasnili, nemojte se bojati samo hrabro sa baršunom! Biti ćete prezadovoljni, garantiramo Vam 🙂 !

Ako su Vas naši savjeti u ovom blogu inspirirali, pretplatite se besplatno na naš Newsletter kako ne bi propustili novosti o uređenju interijera te savjete o kojima ćemo redovito pisati!

PREPORUČENI SADRŽAJ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)